Welkom!

Goederenbank De Baronie is een particulier initiatief van Jan en Annita Kooijman uit Oosterhout.

Fotografie: Cootje Versteeg

Locatie Voedselbank Dongen is verhuisd!

Het adres is: Kanaaldijk-Noord 5a, 5104 BE Dongen

De uitdeling op deze locatie vindt plaats vanaf 31-03-2023. We zijn geopend tussen 10:00 en 11:30 uur.

Graag staan we klaar om u te helpen!

Vacature: Chauffeur

Een chauffeur die structureel elke donderdag beschikbaar is.

Dit werk is gestart in oktober 2004 en staat bekend als een voedselbank PLUS initiatief. Dat wil zeggen dat we ons richten op het voorzien in de eerste levensbehoefte, daarin ondersteunen we mensen ook in goederen en huishoudelijk zaken. Ook worden mensen in het kader van begeleiding en coaching doorverwezen naar reguliere hulpverleners. Regelmatig worden we benaderd door mensen in crisissituaties. Van belang is dat we hen luisterend oor bieden. Een belangrijk punt is dat mensen geholpen worden op basis van goed gedrag en voldoende medewerking (het nemen van hun eigen verantwoording) om de problemen op te lossen. De hele organisatie bestaat uit vrijwilligers.

Geridderd in de Orde van Oranje Nassau

Op 25 april 2014 zijn Jan en Annita Kooijman in het bijzijn van vrijwilligers, lokale en landelijke (NOS Journaal) pers geridderd in de Orde van Oranje Nassau als verdienste voor hun tomeloze inzet voor de medemens met een uitstraling die veel verder reikt dan alleen de gemeente Oosterhout.

In aanwezigheid van burgemeester S.W.Th. Huisman van de gemeente Oosterhout heeft Jan in een toespraak aangegeven deze onderscheiding op te dragen aan alle vrijwilligers en andere betrokkenen die zich met passie inzetten om hun medemens te ondersteunen.

Het is opvallend dat vele betrokkenen, waaronder clientèle, blij en gelukkig zijn dat deze mensen onderscheiden zijn.

Vastwel

Het 23e interview in de serie Macht & Mededogen van Vastwel 2022 met Jan Kooijman. U kunt meer informatie vinden op vastwel.life

Voedseltuin Oosterhout officieel van start

Het leek wel of de diepvries spinazie zo geoogst zou gaan worden, zo koud was het deze 1 april 2022, op de dag dat de Oosterhoutse Voedseltuin officieel van start ging.